Kerriesoep met knapperige ham

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2003


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie)
8 plakken rauwe ham, vleeswaar
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 zakje kerriesoep
2 dl kokosmelk (Conimex)
1/2 tl sambal oelek
75 g tauge (C1000 Vers)
2 bosuitjes, in ringetjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de plakken ham op een halfhoog vuur knapperig uit. Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Fruit de sjalot in het bakvet in ? 5 min. goudgeel en glazig. Voeg de knoflook toe en bak hem 2 min. mee.
Neem de pan van het vuur en voeg 8 dl koud water en het soeppoeder toe. Breng de soep al roerende aan de kook.
Voeg de kokosmelk en de sambal toe en breng alles aan de kook. Schep de tauge en de bosui erdoor en warm alles kort door.
Schep de soep in borden en leg in elk bord 2 plakjes ham.

Bron

C1000

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten