Californisch honing-vijgenbrood

  • Brood
  • > 120 min.

Dit zoete brood is op smaak gebracht met vijgen, rum, vanille en honing. Vanwege het hoge suikergehalte is er kans op verbranding in de broodbakmachine; daarom het advies de bbm alleen te gebruiken voor het kneden van het deeg en het brood in de oven te bakken.
De vijgen minstens een half uur weken in de rum, maar liever een hele nacht.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor een brood van 675 gram:
  • 3 eetlepels rum
  • 50 gram grof gehakte vijgen
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 175 ml melk
  • 1.1/2 theelepel vanille-extract
  • 1.1/2 eetlepel boter
  • 3 eetlepels honing
  • 3/4 theelepel zout
  • 425 gram broodmeel
  • 2.1/4 theelepel gist
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • broodbakmachine (voor het kneden van het deeg)
  • broodvorm van 25 cm lang

Voorbereiding

Schenk de rum over de vijgen en laat minstens 30 minuten marineren.

Bereidingswijze

Doe de vijgen en de overige ingredienten in de door de fabrikant van je broodbakmachine aanbevolen volgorde in de broodvorm. Stel in op kneden en druk op start.

Sla het deeg wanneer het klaar is terug op een met bloem bestoven werkvlak en laat het een paar minuten rusten.
Vet de broodvorm in. Vorm het deeg tot een brood, leg het in de vorm en wentel het zodat het aan alle kanten vet is. Dek af en laat een uur rijzen op een warme plek.
Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.
Schuif het brood in de voorverwarmde oven en laat het 35-45 bakken.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zolderkamertje avatar
zolderkamertje

Doorsturen

Home Recepten