Lamshaas salade met honingmosterddressing

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 lamshaasjes (a ca.60 gr)
3 eetlepels citroensap
2 theelepels honing
1 theelepel mosterd
zout en vers gemalen peper
5 eetlepels olijfolie
1 bakje cherrytomaatjes (250 gr)
1 avocado
1 zak gemengde salade met rucola
75 gr elitehaver (mengsel van noten en rozijnen
2 klontjes boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Laat de lamshaasjes kort voor gebruik op kamertemperatuur komen. Roer intussen in een kom de citroensap, honing, mosterd, zout, peper en olijfolie tot een gladde dressing.
2. Halveer de cherrytomaatjes. Schil de avocado, snijd deze in plakjes en bestrijk de avocado met een beetje dressing om verkleuring te voorkomen. Schep de salade, cherrytomaatjes en avocado over 4 borden. Verdeel de overige dressing en elitehaver over de salade.
3. Dep de lamshaasjes met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Verhit de boter in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de lamshaasjes in ca. 1-2 minuten rondom goudbruin en rood van binnen.
4. Bestrooi de lamshaasjes met zout en snijd deze in dunne plakken. Verdeel de plakjes lamshaas over de salade.
Lekker met dikke sneden boerenbrood en tapenade.
Ga. 25 minuten bereiden
voedingswaarde per persoon:
Energie: co. 1844 kJ (439 kcal)
Eiwit: 25 g
Vet: 35 g
Koolhydraten: 9 g
ijzer: 1,8 mg

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten