Rotterdamse kruidbroodjes

  • Nederlands, Brood
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 15-05-2003


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Kruidbroodjes

--------------------------------------------------------------------------------

Ingredienten:
500 gram bloem
200 gram gehakte sucade
20 gram rommelkruiden
20 gram suiker
10 gram zout (2 theelepeltjes)
25 verse gist of 5,5 gram droge gist
klontje boter
3 deciliter lauwe melk of water

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven bakpapier

Voorbereiding


Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 50 ?C. (laagste stand). De bloem, gehakte sucade, derommelkruiden, de suiker, de (droge) gist (of de verse met 25 gram water of melk aangemaakte gist), door elkaar kneden met 3 deciliter lauwe melk of water en 'n klontje boter (circa 30 gram). Goed afkneden zodat er een samenhangende deegbal ontstaat. Vorm een rol en snijdt hiervan dikke plakken.
Maak van deze plakken met de hand broodjes. Plaatsen op de met bakpapier belegde of ingevette bakplaat. Laten rijzen (eventueel in de oven met de deur op een kiertje op 50 ?C.) Baktijd is ongeveer 15 minuten. Ovenwarmte circa 225 ?C.
Bakken in een broodvorm: 1 uur laten rijzen. De baktijd is dan circa 30 minuten. Ovenwarmte is dan ook circa 225 ?C.

Serveertip

lekker met oude kaas, bij de broodmaaltijd

Laatste reacties

susan56 avatar
susan56 31-03-2009

Noemen ze deze ook niet Rotterdamse bloedbroodjes? Vaak zie je ze met de kerst. Als de bakkers moe waren van de kerstdrukte deden ze alles restkruiden en wat ze maar over hadden bij elkaar en zo ontstonden deze broodjes, ze zijn rood van kleur, klopt het?

quiltje avatar
quiltje 10-01-2004

Weet jij de samenstelling van het rommelkruid? Ik heb nog wat van m'n schoonvader gekregen, maar op is op en wat dan? Groetjes, Ank.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten