Tarte tatin

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-05-2003

Omgekeerde appeltaart uit Frankrijk. Heerlijk en makkelijk te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten
* 2 eetlepels boter * 1 theelepel kaneel * 2 eetlepels suiker * 3 appels * 3 plakjes diepvries bladerdeeg * poedersuiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bereidingswijze

Vet een lage taartvorm (met een doorsnede van 20 cm) dik in met boter. Maak een mengsel van kaneel en suiker. Bestrooi hiermee de ingevette taartvorm.
Schil de appels en snij ze in schijfjes. Leg ze dakpansgewijs op de bodem. Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien. Leg ze op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap, iets groter dan de taartvorm. Dek hiermee de appelschijfjes af. Vouw het deeg langs de rand om de appelschijfjes heen. Bak de tarte tatin in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar.

Serveertip

Leg een platte schaal of groot plat bord op de vorm. Draai ze samen om en stort de taart voorzichtig op de schaal. Bestrooi de taart meteen met poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

vegavisje avatar
vegavisje 26-08-2014

makkelijk, snel en superlekker! Ik had helaas alleen jonagold, das veel te zoet. Elstar is beter!

abosmana avatar
abosmana 18-06-2004

Hallo, Heb de taart nu verschillende keren gemaakt, iedere keer weer een succes bij mijn gasten. En wat vooral een voordeel is, het is snel gemaakt en snel klaar. Bedankt voor het recept. Groeten, Astrid

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten