Rode stoofpeertjes
- > 120 min.
Dit blijft mijn favoriet als ik stoofperen maak. Komt uit een oude Tip. Het huis ruikt echt heerlijk als dit op het vuur staat.
Ingrediënten
* 1 kilo stoofperen * 1 1/2 glas rode wijn * 1/2 glas port * 100 gram poedersuiker * 1 zakje vanillepoeder * 1 kruidnagel * 1/4 kaneelstokje * 1 eetl aardappelmeelVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 3120,08 kcal |
Koolhydraten | 357,54 g |
Eiwitten | 5,09 g |
Vetten | 0,22 g |
Bereidingswijze
Peren schillen (steeltjes laten zitten). In pan wijn, port, 1 dl water, poedersuiker en vanillesuiker door elkaar roeren.
Toevoegen: kruidnagel, kaneelstokje en peren. In ca. 1 - 2 uur zachtjes gaarkoken. Af en toe bedruipen met kookvocht.
Intussen in kopje aardappelmeel vermengen met 1 1/2 eetl water. Kaneel en kruidnagel verwijderen. Al roerende aardappelmeel aan het kookvocht toevoegen. Blijven roeren tot het een gebonden saus is. Laten afkoelen.
Serveertip
Peren overdoen in een schaal.