Rode stoofpeertjes

  • > 120 min.

Dit blijft mijn favoriet als ik stoofperen maak. Komt uit een oude Tip. Het huis ruikt echt heerlijk als dit op het vuur staat.

Deel dit recept

Ingrediënten
* 1 kilo stoofperen * 1 1/2 glas rode wijn * 1/2 glas port * 100 gram poedersuiker * 1 zakje vanillepoeder * 1 kruidnagel * 1/4 kaneelstokje * 1 eetl aardappelmeel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3120,08 kcal
Koolhydraten 357,54 g
Eiwitten 5,09 g
Vetten 0,22 g

Bereidingswijze

Peren schillen (steeltjes laten zitten). In pan wijn, port, 1 dl water, poedersuiker en vanillesuiker door elkaar roeren.
Toevoegen: kruidnagel, kaneelstokje en peren. In ca. 1 - 2 uur zachtjes gaarkoken. Af en toe bedruipen met kookvocht.
Intussen in kopje aardappelmeel vermengen met 1 1/2 eetl water. Kaneel en kruidnagel verwijderen. Al roerende aardappelmeel aan het kookvocht toevoegen. Blijven roeren tot het een gebonden saus is. Laten afkoelen.

Serveertip

Peren overdoen in een schaal.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bigjetje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten