Stamppot van Raapstelen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-05-2003

Stamppot van rauwe Raapstelen met citroen en gebakken uien, echt heerlijk!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
plus/minus 1.5 kg geschilde bloemige aardappelen
3a4 bosjes Raapstelen
1 grote ui
melk
Blue Band
Een halve citroen
Zout
1 uitgeperst teentje knoflook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan
Snijplank
Scherp mes
Vergiet

Voorbereiding

aardappelen schillen
ui in reepjes snijden
de worteltjes van de Raapstelen snijden en de Raapstelen wassen en goed uit laten lekken in een vergiet
teentje knoflook schillen

Bereidingswijze

de aardappelen in water met zout gaarkoken, afgieten en even droogkoken.
Zoveel melk erbij doen dat de aardappelen voor tweederde onder de melk liggen, klont boter erbij doen en goed aan de kook brengen.
Gas uitdoen en stampen met de rauwe Raapstelen, sap van halve citroen, de uitgeperste knoflook en de goudbruin gebakken uien (uien mogen beslist niet bruin worden, maar moeten glazig blijven)eventueel een beetje witte peper erdoorheen doen, maar hoeft niet.

Serveertip

Is lekker met een gehaktballetje of een karbonaadje of sudderlapje erbij

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

landmeter avatar
landmeter 22-04-2011

net klaargemaakt maar vocht niet teveel 3/4 melk is te veel, wel balletje gehakt erbij gedaan was echt erg lekker jammer dat de raapstelen zo duur zijn 4 bosjes 125 gr 7.40 euro

jaani avatar
jaani 01-04-2009

Heerlijk stampotje, nou eens niet met spekjes. De smaak van de raapsteeltjes komt zo erg goed uit . Heb er een lamsgehaktballetje met knoflook en rozemarijn bij gegeten. Die combinatie was zalig met de stampot. Ik heb gesmuld!! bedankt voor je recept. groeten, Jaani

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten