1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Raapstelen
  5. Stamppot van Raapstelen

Stamppot van Raapstelen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-05-2003

Ingrediënten 4 personen


Plus/minus 1.5 kg geschilde bloemige aardappelen
3a4 bosjes Raapstelen
1 grote ui
melk
Blue Band
Een halve citroen
Zout
1 uitgeperst teentje knoflook


Verder heb je nodig


Grote pan
Snijplank
Scherp mes
Vergiet


Stamppot van rauwe Raapstelen met citroen en gebakken uien, echt heerlijk!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen
ui in reepjes snijden
de worteltjes van de Raapstelen snijden en de Raapstelen wassen en goed uit laten lekken in een vergiet
teentje knoflook schillen

Bereidingswijze

De aardappelen in water met zout gaarkoken, afgieten en even droogkoken.
Zoveel melk erbij doen dat de aardappelen voor tweederde onder de melk liggen, klont boter erbij doen en goed aan de kook brengen.
Gas uitdoen en stampen met de rauwe Raapstelen, sap van halve citroen, de uitgeperste knoflook en de goudbruin gebakken uien (uien mogen beslist niet bruin worden, maar moeten glazig blijven)eventueel een beetje witte peper erdoorheen doen, maar hoeft niet.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Is lekker met een gehaktballetje of een karbonaadje of sudderlapje erbij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van undercoverengeltje


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van undercoverengeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top