1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Witloofsalade met heilbot

Witloofsalade met heilbot

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-05-2003

Ingrediënten 4 personen


250 g gerookte heibotfilet
3 mooie witloofstruikjes
1 rode paprika
(zee)zout, peper
2 dragontakjes
1 tl mosterd
1/2 el vloeibare honing
1 el sherry of witte wijnazijn
3 el olijfolie
1 granaatappel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de visfilets op kamertemperatuur komen.
- Snijd een stukje van de onderkant van de witloofstruikjes en verwijder eventueel lelijke blaadjes. Snij de witloof overlangs in reepjes en snijd de bittere kern schuin weg. Snijd de paprika?s in reepjes, blancheer ze eventueel kort in ruim kokend water met iets zout en spoel ze koud. Neem de blaadjes van de dragontakjes. Klop een dressing van de mosterd, honing, sherry of wijnazijn en de olie. Schep de pitjes uit de granaatappels.
- Meng het witloof, paprika en dragon met 3/4 van de dressing. Verdeel de salade over 4 borden. Leg de opgerolde heilbotfilets erop en bestrooi met de granaatappelpitjes. Druppel de rest van de dressing over de salades en visrolletjes. Maal er wat zeezout over. Lekker met geroosterd witbrood en boter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top