Konijn met trappistenbier
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 14-05-2003
Vlaamse klassieker
Ingrediënten 4 personen
-1 konijn (versneden in stukken)-60 g bloem
-peper en zout
-2 wortelen en 2 uien
-2 tenen knoflook (uit de knoflookpers)
-250 g kleine champignons
-100 g gerookt spek (in blokjes)
-75 g boter
-1/2 th lepel droge tijm
-1/2 th lepel paprikapoeder
-1 flesje Trappist van Rochefort (33 ml)
-1 dl bouillon (1 blokje in 100 ml water)
Voorbereiding
-kruid de stukken konijn met peper, zout en tijm en haal ze door de bloem
Bereidingswijze
-verhit de boter en bak het vlees rondom mooi aan
-haal het vlees uit de pan en bak in het vet de spekblokjes bruin
-voeg de gehakte ui, de in 4 gesneden champignons en de geperste knoflook toe
-goed mengen en even laten sudderen
-bestrooi met paprika en 1 lepel bloem
-giet het bier en de bouillon in de pan en voeg het vlees er terug bij
-omroeren en aan de kook brengen
-laten pruttelen op een laag vuur tot het konijn gaar is (circa 60 min)
Serveertip
Serveren met gebakken aardappeltjes en gestoofde worteltjes
Laatste reacties
Nog nooit eerder een recept toegevoegd aan mijn kookboek, maar deze MOEST erin!
Echt heel lekker en gemakkelijk klaar te maken, bedankt