Gevulde scampi op een tomatencoulis

  • Spaans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-05-2003

Tapas in saus

Deel dit recept

Ingrediënten
8 tot 12 grote scampi; 100 g verse geitenkaas; 8 tot 12 dunne sneetjes bacon of spek; 1/2 dl witte wijn; peper; 1 dl olijfolie; 2 uien; 1 teentje knoflook; 500 g rijpe tomaten; 1 eetlepel fijngesneden bieslook; een handvol verse basilicum, oregano en dragon
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de tomaten en snijd in stukken, pel de uien en de look en snijd grof en stoof de groenten in olijfolie. Laat zachtjes gaar worden gedurende een 30 min. Voeg de gewassen verse kruiden toe en laat nog 10 min. pruttelen. Mix en zeef de coulis en breng op smaak met peper.
Pel de scampi's, maar laat het staartje eraan. Verwijder het darmkanaal, maak een insnijding in de rug. Kruid de kaas met pepr en vul de insnijding hiermee op. Rol een snetje spek of bacon rond de scampi en steek eventueel vast met een prikker. Bestrijk de scampi's met de olijfolie en leg ze op een ovenplaat. Bak gedurende 15 min. op 200?C. Hou de scampi's warm, blus de ovenplaat met de witte wijn en voeg dit bij de tomatencoulis, laat even inkoken, schep de saus op bordjes, leg er de scampi's op en bestrooi met bieslook.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten