Vegetarische nasi goreng

  • Belgisch, Vegetarisch
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr. zilvervliesrijst
250 gr. champignon, verse
1 kleine prei
50 gr. tauge
4 uien
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl. verse gehakte bladselderij
1 tl. sambal oelek
1 el. sojasaus, ongesuikerde
1 tl. korianderzaad, gemalen
1 tl. gemberpoeder
1 tl. serehpoeder
1 tl. laos, gemalen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

**U kunt eventueel vier eiwitten bakken in de koekenpan met anti-aanbaklaag en op de nasi serveren**
- Benodigde materialen: een koekenpan of een wok met anti-aanbaklaag. In plaats van 1 eetlepel kikkoman-sojasaus kunt u ook 1 theelepel tamari gebruiken.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de prei in dunne ringen en de champignons in vieren. Snipper de helft van de uien grof en snijd de andere helft van de uien in ringen.
- Verhit de koekenpan of de wok en bak de champignons op een heet vuur tot er vocht uitkomt. Voeg dan de ui, knoflook en prei toe en bak dit 5 minuten in het vocht van de champignons. Voeg op het laatst de tauge toe.
- Roer er de bladselderij, gemberpoeder, laospoeder, serehpoeder, korianderpoeder, sambal oelek en kikkoman-sojasaus (of tamari) door. Meng de drooggekookte rijst met de groenten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

josianenijssen avatar
josianenijssen

Doorsturen

Home Recepten