1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Lentesalade met scampi

Lentesalade met scampi

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-05-2003

Ingrediënten 4 personen


-ijsbergsla,radicchio,krulandijvie, eikenbladsla
-1 sjalotje (gesnipperd)
-12 scampi (16/20)
-pijnboompitten
VINAIGRETTE:
-200 g notenolie
-40 g balsamico azijn
-5 ml currypoeder
-peper en zout



Voortreffelijke slaatje als voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-was de slasoorten, zwier ze droog en scheur ze in repen
-meng ze in een slakom met het sjalotje
-pel de scampi en snij ze in de lengte doormidden (laat het staartstukje eraan)

Bereidingswijze

-bak de scampi op een hoog vuur tot ze mooi omkrullen
-meng de ingredienten voor de vinaigrette

Serveertip

Schik een hoopje sla op vier borden
-verdeel de scampi erop
-werk af met een toefje krulandijvie en druppel er wat vinaigrette over
Meteen serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top