Zalmfilet en papilotte met olijventapenade
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lintpasta met een vis verrassing
Ingrediënten 2 personen
1 Winterwortel,1 Prei (witte gedeelte),3 stengels bleekselderij,50gr boter,5 zalmfilets,5 el witte wijn,5 el wtte vermouth (martini),5 el olijventapenade,200gr groene lintpasta,1/8 liter creme fraiche,5 cherrytomaatjes,5 plukjes peterselie.Benodigdheden
Combimagnetron
Voorbereiding
Maak de wortel schoon en snijd ze in luciferdunne reepjes(= julienne).Maak de prei en de bleekselderij schoon en snijd ze eveneens in julienne.Vet 5 grote stukken aluminumfolie dik in met de boter en maak in het midden een bedje van de groentereepjes.Leg de zalmfilets op het groentenbedje en bestrooi de vis met zout en versgemalen peper.Vouw de uiteinden van de folie omhoog en giet in elk pakketje 2 el wijn en 2 el vermouth (Martini).Bestrijk de bovenkant van de zalmfilets met 1 el olijventapenade.Vouw vervolgens de folie om de vis en vouw de uiteinden zorgvuldig dicht,zodanig dat er geen vocht uit de pakketjes kan lopen of verdampen.
Bereidingswijze
Kook de pasta (circa 8 min) in ruim kokend water en zout of een bouillonblokje beetgaar.Gaar intussen de vispakketjes circa 10 a 12 min in de combimagnetron (225 graden)
Laat de pasta uitlekken in een vergiet;doe de pasta terug in de pan en roer de creme fraiche erdoor.Laat de pasta door en door heet worden en breng hem op smaak met zout en peper.
Serveertip
Leg de vispakketjes ongeopend op de borden.Leg de pasta ernaast.Garneer met cherrytomaatjes en peterselie.Maak de vispakketjes pas open wanneer iedereen aan tafel zit zodat de geuren zolang mogelijk bewaard blijven.