1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelschillen met Geitenkaascreme

Aardappelschillen met Geitenkaascreme

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-05-2003

Ingrediënten 4 personen


100 gr verse geitenkaas, 125 ml creme fraiche, (versgemalen) zwarte peper, 9 plakjes ontbijtspek, 3 grote nieuwe aardappelen, handje rucola (of waterkers), 9 sprietjes bieslook, olie om te frituren.


Verder heb je nodig


Frituurpan, keukenpapier.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verkruimel de geitenkaas boven de cr`me fraiche. Roer, met wat peper, tot een glad mengsel. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan krokant, laat ze op keukenpapier uitlekken. Was de aardappelen en snijd ze in kwarten. Snijd van elke kwart een dikke schil af.

Bereidingswijze

Verhit de olie tot ca. 160 graden. Frituur de schillen in ca. 2 minuten gaar, schep ze uit het vet. Verhit dan de olie tot 180 graden en bak de aardappelschillen knapperig en bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Verdeel de rucola (of waterkers) over 4 borden. Schep in elke aardappelschil een lepeltje van het creme fraiche mengsel. Leg op elk bord 3 gevulde schillen. Knip de bieslook erboven in stukjes en leg de speklapjes erop.

Serveertip

Bron:Vriendin.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lenteszomers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lenteszomers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top