1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Gemarineerde Griekse schapenkaas

Gemarineerde Griekse schapenkaas

  • Grieks, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-05-2003

Ingrediënten 4 personen


750 gr. feta
50 gr. walnoot
4 teentjes knoflook
1 l. olijfolie
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
2 takjes lavendel
3 blaadjes salie
2 blaadjes laurier
10 stuks peperkorrels, zwarte
Zout


Verder heb je nodig


Een wekfles


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de schapenkaas in plakjes, de ideale maat is circa 6 x 3 cm en wrijf deze aan beide kanten in met zout. Was de kruiden voorzichtig en dep ze droog. Pel de knoflook en halveer de teentjes. Giet de olie bijvoorbeeld in een groot wekglas en voeg de kruiden toe. Roer het geheel. Als u wilt, kun u de schapenkaas nog in kleinere stukjes snijden.

Doe de kaas voorzichtig in de olie. Voeg eventueel wat olie toe als de kaas nog niet helemaal bedekt is. Doe een deksel op het wekglas en zet het op een koele (maar niet in de koelkast) en donkere plaats. Na circa 1,5 week is de kaas klaar en moet binnen 1,5 week gegeten worden.

Serveertip

Tip: de olie is een uitstekende basis voor allerlei (sla-)sausen en andere gerechten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top