moederdag taart

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-05-2003

lekkere moederdag taart met aardbeien

Deel dit recept

Ingrediënten
g=gram
ml=mili liter
el=eet lepel
tl=thee lepel

ingredienten:
90 g bloem
30 g maizena zout
6 eieren
150 g witte bastert suiker
50 g geschaafde amandelen
250 ml slachroom
2 zakjes vanilla suiker
1 zakje slagroom versterker
250 g aardbeien
4 el bosaardbeien likeur
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 verwarm de oven voor op 175 graden.
vet een springvorm(doorsneden 24cm)in en bestuif hem met wat bloem.
zeef de bloem en de maizena met een snufje zout boven een kom.
klop de eieren met de suiker 10 min tot een creme kleurige massa.
spatel het bloem mengsel er luchtig door.
doe het deeg over in de vorm.
2 bak de taart een richel onder het middenin de oven op ca.45 mingoudbruin en gaar.
laat de taart 20 min in een open oven afkoelen.
verwijder de vorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen.
3 rooster de amandelen in een droge koeken pan goud bruin.
klop de slagroom met de vanilla suikeren verstevig stijf.
was de aardbeien en halveer ze.
4 kerf de taartbodem rondom in en snijd de taart in tweet lagen.
5 besprenkel de snijvlakken met likeur.
leg een laag op de schaal.
strijk de helft van de room erover uit en verdeel er aardbeien over.
leg hierover de andere taart laag.
bestrijk de zijkanten met een dun laagje room en smeer de rest op de bovenkant.
druk de amandelen aan de zijkant terwijl je hem rond draait.
garneer de bovenkant met aarbeien.

Serveertip

gewoon met kaarsjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten