asperges a la flamande

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-05-2003

Nix vlaams aan, deze oerhollandse manier van asperges serveren!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
600-800 gr. asperges (de AH verkoopt zakjes die precies goed zijn voor 2 personen), 100 gr. yorkham, 4 eieren, 50 gr. roomboter, peper, zout, nootmuskaat, suiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de asperges: leg ze plat op de snijplank of het (schone) aanrechtblad, met de kop naar je toe. Houd ze net onder de kop vast en schil ze met een dunschiller. Begin 2-3 cm. onder de kop.

Bereidingswijze

Kook de asperges in ruim water met wat suiker (!) gaar in 25 minuten. Maak ondertussen de aardappelpuree (zie het recept op mijn receptenpagina) en kook de eieren hard (water aan de kook brengen met zout, de eieren erin laten zakken, het water weer aan de kook brengen en 6? tot 7 minuten laten koken) en laat ze schrikken onder koud stromend water. Snijd de ham in reepjes.

Giet de asperges af en laat ze een minuutje uitdampen in een schaal met gaten onderin of in een vergiet (pas op dat ze niet breken, dat zou zonde zijn). Smelt intussen in een steelpannetje de boter. Laat hem niet bruin worden, hij moet blank blijven! Leg in het midden van een (verwarmd) pastabord een beetje puree. Drapeer daarop de helft van de asperges. Bestrooi rijkelijk met het ei en de ham. Besprenkel het geheel met boter en bestrooi het geheel naar smaak met peper en zout.

Serveertip

Lekker met een droge Rieslingwijn (uit de Elzas)

Laatste reacties

kristiendejonckheere avatar

Heb het recept klaargemaakt......lekkerrrr!!! Groetjes, Kristien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten