1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. asperges a la flamande

asperges a la flamande

Door: arvey

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-05-2003

Ingrediënten 2 personen


600-800 gr. asperges (de AH verkoopt zakjes die precies goed zijn voor 2 personen), 100 gr. yorkham, 4 eieren, 50 gr. roomboter, peper, zout, nootmuskaat, suiker



Nix vlaams aan, deze oerhollandse manier van asperges serveren!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de asperges: leg ze plat op de snijplank of het (schone) aanrechtblad, met de kop naar je toe. Houd ze net onder de kop vast en schil ze met een dunschiller. Begin 2-3 cm. onder de kop.

Bereidingswijze

Kook de asperges in ruim water met wat suiker (!) gaar in 25 minuten. Maak ondertussen de aardappelpuree (zie het recept op mijn receptenpagina) en kook de eieren hard (water aan de kook brengen met zout, de eieren erin laten zakken, het water weer aan de kook brengen en 6? tot 7 minuten laten koken) en laat ze schrikken onder koud stromend water. Snijd de ham in reepjes.

Giet de asperges af en laat ze een minuutje uitdampen in een schaal met gaten onderin of in een vergiet (pas op dat ze niet breken, dat zou zonde zijn). Smelt intussen in een steelpannetje de boter. Laat hem niet bruin worden, hij moet blank blijven! Leg in het midden van een (verwarmd) pastabord een beetje puree. Drapeer daarop de helft van de asperges. Bestrooi rijkelijk met het ei en de ham. Besprenkel het geheel met boter en bestrooi het geheel naar smaak met peper en zout.

Serveertip

Lekker met een droge Rieslingwijn (uit de Elzas)



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arvey
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top