1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Garnalen
  6. Basmati Jambalaya met kip en garnalen

Basmati Jambalaya met kip en garnalen

Door: marjolijn123

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-05-2003

Ingrediënten 4 personen


325 gr. basmatirijst
2 sjalotten
2 lente-uitjes
2 stengels bleekselderij
1 paprika, rode
1 paprika, groene
4 tomaten
250 gr. kipfilet
100 gr. hamblokje
100 gr. garnaal
1 tl. tijm
1 teen knoflook
1 snufje cayennepeper
Olie


Verder heb je nodig


Een hapjespan.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de Basmatirijst in 8 minuten gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in plakjes, pers de knoflook en snipper de sjalot. Snijd vervolgens de paprika's, de tomaten en kipfilet in blokjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de sjalotjes en lente-uitjes circa 2 minuten. Fruit vervolgens knoflook 2 minuten mee. Voeg de kipfilet toe en bak deze in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de tijm, cayennepeper, selderij en paprika toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat deze 5 minuten op zacht vuur meesudderen. Voeg de ham en garnalen toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg ten slotte de rijst toe en bak deze ook nog 2 minuten mee. Verdeel de Jambalaya over de borden



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top