Sate Kambing - Sate van geitenvlees

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-05-2003




Sate Kambing wordt hier veel met lamsvlees gemaakt, maar het hoort natuurlijk met geitenvlees. Ga daarvoor eventueel naar de Marokkaanse slager!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr geitenvlees (schouder of bot), in kleine stukjes

flinke scheut ketjap manis

3 tenen knoflook, uitgeperst

sap van 1 limoen

satestokjes



Saus:

4 rawits (pepertjes), steeltjes verwijderd

1 teen knoflook

1 theelepel petis udang (garnalenpasta, totko)

40 gr gebrande ongezouten pinda?s

scheutje neutrale olie

1 dl ketjap manis

sap van 1 limoen


garneren:

rode ui of sjalot, fijngesneden
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Marineer het vlees met de ketjap, knoflook en limoensap gedurende minimaal 1 uur.
Week de satestukjes in water.

Saus: wrijf de rawits met de knoflook, de petis udang en de pinda?s fijn in een vijzel en voeg zoveel olie toe dat het smeuig wordt. Maak de saus vloeibaar met de ketjap en het limoensap. Voeg zonodig zout toe (mensen zonder scrupules verrichten deze handelingen in een keukenmachine).

Rijg het vlees aan stokjes en rooster het in een hete grilpan of op de barbecue in vijf minuten rondom bruin. Overgiet met de saus en garneer met de gesneden rauwe ui.


Bereidingswijze

Saus: wrijf de rawits met de knoflook, de petis udang en de pinda?s fijn in een vijzel en voeg zoveel olie toe dat het smeuig wordt. Maak de saus vloeibaar met de ketjap en het limoensap. Voeg zonodig zout toe (mensen zonder scrupules verrichten deze handelingen in een keukenmachine).

Rijg het vlees aan stokjes en rooster het in een hete grilpan of op de barbecue in vijf minuten rondom bruin.

Serveertip

Overgiet met de saus en garneer met de gesneden rauwe ui.

Laatste reacties

tropenkolder avatar
tropenkolder 22-09-2003

Heb er nog wel wat peper en zout aan toegevoegd

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten