Van "M.2"
Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen. Leg de konijndelen in een
diepe koelkastdoos en voeg de wijn, de gehakte uien, de kruiden toe en laat
dit gedurende een nacht (in de koelkast) intrekken. Neem de konijndelen uit
de marinade, laat ze goed uitlekken en bewaar de marinade. Verwarm de boter
in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Voeg de marinade toe
en laat het geheel ca. 50 minuten stoven.
Voeg een geperst teentje knoflook toe en bereid het konijn in de
snelkookpan. Bak de delen in 50 gr. boter of margarine rondom bruin. Voeg de
marinade toe en laat het geheel onder druk in ca. 20 minuten garen. Bind het
stoofvocht later bij met allesbinder of aangemengde bloem en voeg een
eetlepel mosterd toe.
Serveertip: Gestoofde konijn met doperwtjes en worteltjes, compote en
gekookte aardappelen.