1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gemarineerde roodbaarsfilet met zachtzure limoensaus

Gemarineerde roodbaarsfilet met zachtzure limoensaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-05-2003

Ingrediënten


Voor de marinade:
2 limoenen,
paar druppels vloeibare zoetstof,
25 gram verse gemberwortel, geschild en
in dunne plakjes gesneden,
1/8 liter (walnoten)olie,
1 eetlepel (sherry)azijn,
witte peper,
zout
Voor de vis:
8 roodbaarsfilets a 100 gram,
peper,
zout

Voor de saus:
2 limoenen,
3 dl visbouillon (zie basisrecepten ofgebruik een visbouillontablet),
1 dl room,
100 gram harde ijskoude boter, in kleine stukjes,
witte peper,
zout.



4 personen; Van :
"M.2"


Uit het boek "Het Montignac visboek" van Francis van Arkel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boen voor de marinade de limoenen goed schoon, schil ze en snijd de schillen
in smalle reepjes. Kook de schilletjes in ? dl water met een paar druppels
zoetstof tot het water helemaal is verdampt. Bewaar de schilletjes voor de
saus. Pers de geschilde limoenen uit. Klop het limoensap, gemberwortel,
olie, azijn, peper en zout goed door elkaar. Leg de roodbaarsfilets in de
marinade en laat ze goed afgedekt minimaal 6 uur in de koelkast marineren.
Draai af en toe de roodbaarsfilets om zodat alle filets gelijkmatig
gemarimeerd worden. Giet het marinadevocht hierna af.

Voor de saus de limoenen uitpersen en samen met de visbouillon in een
steelpan aan de kook brengen. Temper de warmtebron en laat de bouillon
inkoken tot er nog 1/3 deel over is. Voeg de room pas toe als de bouillon
voldoende is ingekookt en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.

Verhit de grill voor. Vet een bakplaat in met boter of olie en leg er de
gemarineerde roodbaarsfilets op. Bestrooi ze met peper en zout en zet ze
8-10 minuten onder de hete grill. Draai ze de laatste twee minuten om.
Haal het pannetje van het vuur als de saus goed is ingedikt, en klop de
koude boter er krachtig door. De saus nu niet meer laten koken en op smaak
brengen met peper en zout. Roer 1 minuut voor het opdienen de
limoenschilletjes door de saus zodat ze even worden meeverwarmd.

Verwarm vier borden voor en schep een beetje saus in het midden van het
bord. Verdeel er de roodbaarsfilets over. Lekker met roerbakgroenten van
paksoi, oesterzwammen, witte kool en broccoli.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top