Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Rijstenvlaai

Rijstenvlaai

Door: mohsin

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-05-2003

Ingrediënten


Deeg: 200gr.bloem
15gr gist
krap 1dl.melk
20gr boter
1/2 ei
15gr suiker
zout

Vulling: 1 liter melk
180gr paprijst
130gr suiker
10gr bloem + custard
3 eieren


Verder heb je nodig


Hoge vlaaivorm


Echte limburgse rijstenvlaai.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vulling: breng de melk aan de kook strooi de rijst met 100 gr suiker in de melk en laat al roerend aan de koomk komen. kook de rijst gaar.
Niet genoeg gebonden, dan 100 gr custard of bloem erdoor doen. Laten afkoelen.

Deeg:Maak de gist aan met een klein deel van de lauw-warme melk.
Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in.
Giet hierin de aangemaakte gist,boter,suiker en het ei in.
Strooi het zout langs de buitenkant van de bloem.
Giet het grootste gedeelte van de resterende melk in het kuiltje en kneed een deeg.
Voeg zo nodig het laatste beetje melk toe.
Laat het deeg rijzen tot dubbele volume.
Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette hoge vlaaivorm mee.
Prik de deegbodem in en laat hem rijzen tot hij dik gezwollen is.
Splits de eieren.
Roer de dooiers schuimig met de resterende 30gr suiker en doe ze door de rijste pap.
Klop de eiwitten stijf en schep de helft ervan door de rijst.
Verdeel de helft van de rijstmassa over de vlaai.
Schep vervolgens door de resterende rijst de rest van de eiwitten.
Strijk ook deze massa over de vlaai uit.
Bak de vlaai op 220 graden celcius 25-30 min.
Haal de vlaai zo vlug mogelijk uit de vorm.

Serveertip

Lekker met slagroom en chocoladevlokken.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mohsin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top