1. Home
  2. Recepten
  3. Turks brood met currygehakt

Turks brood met currygehakt

Door: zinzerella

  •  , Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-05-2003

Ingrediënten 4 personen


1 komkommer,zout,peper,3 teentjes knoflook,3 dl volle yoghurt,2 th.lepels komijnpoeder,500 gr.rundergehakt,2 kuipjes rode curry(conimex)1 turks brood.


Verder heb je nodig


Oven, keukenpapier.


Een heerlijk gevuld brood,ideaal voor moederdag,met yoghurtsaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de komkommer,halveer deze en verwijder met een lepel de zaadjes,rasp de komkommer en doe dit in een vergiet.pel de knoflook.

Bereidingswijze

Bestrooi de komkommerrasp roaal met zout en laat 30 min. uitlekken.dep de rasp dan droog.pers 1 teentje knoflook uit boven 250ml yoghurt en schep de komkommerrasp erdoor.breng op smaak met zout en peper en komijn.zet de yoghurtsaus tot gebruik afgedekt in de koelkast.Verwarm de oven op 200?Bak het gehakt met de curry in een koekepan in ca 5 min.rul en roer er de rest van de yoghurt en 2 el water door.pers de rest van de knoflook boven het gehakt uit,en laat het nog zachtjes 3 min. bakken.halveer het brood overdwars en bevochtig de buitenkant licht.Vul het brood met het warme gehaktmengsel en rooster het in het midden van de oven in ca 8 min.knapperig.

Serveertip

Serveer het brood met de yoghurtsaus.lekker met een salade van veldsla,rode ui en cherrytomaatjes.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zinzerella
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top