1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Rendang
  6. Rendang

Rendang

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-05-2003

Ingrediënten 6 personen


1 kg ribstuk, sucadelappen of rosbief (al naar gelang je van doorregen of mager vlees houdt); vers citroensap; 1 theelepel knoflookpoeder; 2 theelepels laos; 1 theelepel koenir; 2 theelepels djahe; 1 theelepel uienpoeder; 1/2 theelepel zout; 4 theelepels suiker; 2 stukjes sereh van ongeveer 3 cm; 1/2 vleesbouillonblokje; 2 djeruk poeroetblaadjes; 1,5 eetlepel sambal oelek; 1 eetlepel kemirienotenpasta; 2 eetlepels zonnebloemolie; 1 halve liter kokosmelk uit blik en 2 eetlepels gebrande kokos; klein blokje frituurvet.


Verder heb je nodig


Gietijzeren wadjan/pan


Een origineel recept van mijn Indische schoonmoeder; lekker zoet-pedis en kruidig! Geschikt als (bij)gerecht bij de Indische rijsttafel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in niet al te kleine blokjes snijden (eerst wassen met koud water). schijfje citroen boven het vlees uitknijpen.
Kokos branden: geraspte kokos bakken zonder olie; daarna fijnmalen. Je kunt dit in grote hoeveelheden ineens doen en dan in een potje bewaren (wel een jaar houdbaar).

Bereidingswijze

De kruiden mogen gewoon uit een potje komen deze keer. Door het lange bakken, wijkt de smaak niet af t.o.v. het gebruik van verse kruiden.
Vlees in de wadjan/pan; olie, kruiden en sambal erbij en even door elkaar roeren. Pan op het vuur: 15 minuten op half groot vuur tot het goed borrelt en het vlees bruin is. Af en toe doorroeren. Blik kokosmelk toevoegen. als alles weer goed borrelt dan de gebrande kokos toevoegen. Als alles opnieuw goed borrelt, dan het vuur wat lager zetten (niet helemaal op klein). Even proeven of er nog wat bij moet.
Op half vuur gaar laten bakken. Als de saus wat dikker wordt, dan op klein zetten. Voorkom dat het aanbrandt, dus regelmatig doorroeren (op het laatst wel elke 5 minuten!). Als de rendang gaar is het kleine blokje frituurvet toevoegen en nog een kwartiertje laten bakken.

Serveertip

Dit gerecht smaakt heerlijk bij de rijsttafel!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beap


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beap
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top