1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Flantaart zonder suiker

Flantaart zonder suiker

Door: nana_c

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2003

Ingrediënten 4 personen


250 g witte bloem
130 ml lauwe magere melk
10 g minarine
25 g bakbestendige zoetstof
7 g droge gist of 15 g verse gist
4 g zout
1 ei
1 eiwit
Ingredienten vulling voor 1 taart :
500 ml magere melk
3 eieredooiers
3 eiwitten
80 g bakbestendige zoetstof
250 g zelfrijzende bloem



Voor diabetici of lijners.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de bodem : Meng alle grondstoffen. Kneed het deeg, maar gebruik niet te veel bloem en kneed het goed uit. Laat het deeg 30 minuten rusten bij kamertemperatuur onder een droge doek (de voorrijs). Halveer, rol een deeghelft uit en leg ze in de taartvorm (hoge rand - ? 30 cm). Druk met een deegrestje aan zodat het deeg mooi de vorm van de taart aanneemt. Snij de randen af en laat het deeg narijzen.
Bereiding
Voor de vulling : Meng de melk met de eidooiers en de zoetstof. Voeg de gezeefde zelfrijzende bloem toe. Klop het eiwit niet te vast op en spatel door het mengsel. Vul de taartvorm met het flanmengsel en laat gedurende 20 minuten rijzen vooraleer te bakken. Verwarm de oven voor op 180?C en laat de taart 40 minuten bakken.
Presentatie
Draai de taart na het bakken om op een taartrooster. Laat ze zo afkoelen tot het roostermotief duidelijk zichtbaar is.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top