Pannenkoekentaart

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 06-05-2003

Pannenkoekentaart


Bron:www.deen.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten


Ingredienten:
1 pak pannenkoekenmix (of basisbeslag voor pannekoeken)
Voor de vulling:
0.125 l slagroom
3 eetl. suiker
1 potje dikke Griekse yoghurt (150 g)
rode jam
abrikozenjam
appelmoes, zelfgemakt of uit een potje

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bak 8 pannenkoeken volgens het basisrecept (gebruik 200 gram bloem i.p.v. 250 gram en laat de overige ingredienten ongewijzigd). Maak van het laatste restje beslag een 'kanten kleedje' door het beslag in een dun straaltje kris-kras door de pan te druppelen, zodat er een grof kantpatroon met gaten ontstaat. Klop de yoghurt los met de suiker.

Bereidingswijze

Bereiding:
Bestrijk 2 pannenkoeken dun met rode jam, 2 met abrikozenjam, 2 met appelmoes en 2 met de yoghurt. Stapel ze op een platte schaal zo op elkaar dat de laatste met rode jam bestreken is. Leg daarop het 'kanten kleedje' en bestrooi met poedersuiker. Snijd de taart met een scherp mes aan punten



Suggestie:
Gebruikt u pannenkoekenmix uit een pak, ga dan te werk volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Laatste reacties

betty_d avatar
betty_d 06-07-2003

Ron heb ik even meegenomen ! Makelijker voor mijn ! Groetjes xxxxxxxx

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten