1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Ceasar Salad

Ceasar Salad

  • Amerikaans, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-05-2003

Ingrediënten


Salade
1 krop Romaanse sla, in grove stukken
6 ansjovisfilets, in lengte gehalveerd
? komkommer, ongeschild, in dunne reepjes
150 g gerookte zalm, in repen
100 g Parmezaanse kaas, in schilfers geschaafd
takjes basilicum, peterselie

Dressing
3 el witte wijnazijn
1? dl olijfolie
zout, peper
2-3 ansjovisfilets, fijngeprakt 1 tl suiker
1 el mosterdpoeder (Colmans)
1 el Dijonmosterd
1 el mayonaise
2-3 el fijngesneden verse kruiden,
basilicum, peterselie
1 el geraspte parmezaanse kaas

Voor de knoflookcroutons
2 dikke plakken oud bruin brood,
in grove dobbelstenen
3-4 el olijfolie
1-2 teentjes fijngesneden knoflook



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dressing
alle ingredienten voor dressing door elkaar roeren.

Croutons
oven voorverwarmen op 180'C. Dobbelstenen brood met olie en knoflook mengen en brood in oven in +- 10 min. krokant roosteren.

Salade
sla met dressing mengen en over borden verdelen. Ansjovisfilets, komkommer, zalm, croutons en parmezaanse kaas erover verdelen. Met takjes kruiden garneren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van salade_pagina


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van salade_pagina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top