1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Pikant gevuld turks brood

Pikant gevuld turks brood

Door: tindie

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-05-2003

Ingrediënten 2 personen


200 g (lams)gehakt
2 el shoarmakruiden
verse munt: 1 el fijngehakt, blad van 3 takjes in reepjes
1 uitje, fijngehakt
1/2 rond turks brood
1 dl pikante tomatensaus, potje
1 dl griekse yoghurt
4 bladeren sla in brede repen
2 tomaten in partjes
1/2 rode ui in reepjes
stukje komkommer


Verder heb je nodig


Grillpan


Stevig gekruid gehakt met vers turks brood!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de shoarmakruiden, gehakte munt en ui en vorm er 6 platte burgers van. Rooster deze in de voorgewarmde grillpan in 6 a 8 minuten aan beide zijden bruin en gaar. Halveer het halve brood en snij de stukken open vanaf de punt, maar niet door.
Leg het brood met de snijvlakken naar beneden even in de grillpan zodat ze krokant worden. Bestrijk de stukken brood dik met de tomatensaus en yoghurt, verdeel de burgers, sla, tomaten, ui, komkommer en mintblaadjes erover en maal er tenslotte wat zout en peper over.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tindie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top