1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelkoekjes
  5. Knapperige aardappelkoekjes met knoflook

Knapperige aardappelkoekjes met knoflook

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-05-2003

Ingrediënten 2 personen


* 2 flinke aardappelen * 1 sjalotje * 2 teentjes verse knoflook * 1 ei * 1 el melk * 2 el bloem * peper en zout uit de molen * olijfolie om in te bakken



Knapperige aardappelkoekjes
Knapperige aardappelkoekjes

Eenvoudig,snel, goedkoop en heerlijk. Wat wil je nog meer?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en rasp ze. Druk in een zeef goed het vocht eruit. Klop met de garde van het ei, de bloem en de melk een beslagje. Rasp hierboven het sjalotje en pers de knoflook uit . Maal flink peper boven je beslag en voeg tot slot de aardappelsliertjes toe.

Bereidingswijze

Verhit een klein scheutje olie in een grote koekenpan. Schep een lepel beslag in de pan en druk dit plat. Je kunt 4 koekjes per keer bakken op een matig vuur. Keer de koekjes als de randjes bruin worden. Bak zo nog vier koekjes en houd de eerste exemplaren tot gebruik warm.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Maal als je ze serveert pas zout over de aardappelkoekjes. Zo blijven ze knapperig. Ze smaken eigenlijk bij alle gerechten die de knoflooksmaak kunnen verdragen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top