1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Perentaart

Perentaart

Door: joke_smum

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-05-2003

Ingrediënten 10 personen


4 handperen (doyenne du comice)
100 gram bloem
200 g amandelspijs
125 gram boter
2 eieren
1 eierdooier
30 gram basterdsuiker
zakje geschaafde amandelen


Verder heb je nodig


Springvorm van 25 cm: doorsnede


Lekker voor bij de koffie maar ook als nagerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem en de suiker boven een kom. toe en roer het door elkaar Voeg er 65 gram boter bij en snij de boter met 2 messen in stukjes.Voeg nu de eierdooier toe,en kneed alles goed (met koude handen) door elkaar tot een homogene massa. De ingevette springvorm bekleden met het deeg. De amandelspijs en 60 gram boter goed door elkaar mengen en de eieren als laatste toevoegen. Deze massa over de taartbodem uitsmeren. De peren schillen en in vieren snijden en op de marsepeinlaag duwen. De taart in 45 minuten afbakken in de oven op 200 C? De taart laten afkoelen en uit de springvorm nemen. Rooster de amandelen in een droge koekenpan, en strooi ze over de perentaart.
Eet smakelijk.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top