1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaanse Runderstoofpot

Italiaanse Runderstoofpot

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-05-2003

Ingrediënten 6 personen


750 gr. Magere runderlappen, 4 eetl. olijfolie, 2 uien, 1 prei, 3 eetl. tomatenpuree, 3 dl. rode wijn, 2 laurierblaadjes,3 takjes tijm, 1 winterpeen, 1 venkelknol, 4 stengels bleekselderij, zout, peper.

350 gr. groene(volkoren)pasta.


Verder heb je nodig


Snijplank, scherpmes, braadpan, pan om de pasta in te koken, maatbeker,


Een stoofpot met prei en winterpeen..en pasta, maar gewoon met aardappel kan ook

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de runderlappen in blokjes van ca.3cm.
Pel de uien en snipper ze grof. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen.
Maak de venkelknol, de wortel en de bleekselderij schoon. snijd de wortel in plakjes of blokjes, snijd de venkel in reepjes en de bleekselderij in boogjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de braadpan.Bak het vlees in de hete olie even aan. Voeg de ui en prei toe en laat het een minuutje mee bakken en voeg dan de tomatenpuree toe.
Roewr het even goed door en schenk dan de wijn erbij. Voeg de laurier en de thijm toe en laat het geheel ca. 2,5 uur zachtjes stoven.
Voeg dan de wortel, venkel en bleekselderij toe en laat het geheel dan nog zo'n 30 min. verder stoven. En breng het op smaak met wat zout en peper.

Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.

Serveertip

Maak dit gerecht in de zomermaanden met paprika, courgette en aubergine

Voor degene die niet van pasta houden.. Het is ook lekker met gekookte aardappelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariekeschep


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariekeschep
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top