Koude Kip Met Tonijnsaus

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-05-2003

Een recept uit't Zuidafrikaanse keuken.

Deel dit recept

Ingrediënten
1kg kip in stukken - 30ml olie - 250ml kippebouillon - 250ml witte wijn - b.garni van laurierblad,takje salie,peterselie stelen en takje rozemarijn - 1 selderijstengel fijn - 5 gegruisde witte peperkorrels Tonijnsaus - 200g tonijn uit blik fijngemaakt - 2 e kappertjes fijn - 200ml mayonaise - 15g verse peterselie zeer fijn - 1e citroensap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-bak kip bruin in olie -verhit vloeistof ingredienten in steelpan en giet over kip -voeg rest van ingredienten erbij en stoof kip gaar met deksel op pan -laat kip in vloeistof afkoellen Tonijnsaus -voeg kappertjes,mayonaise,peterselie en citroensap bij tonijn -verdun iets met kipvloeistof -leg kip op serveerschaal -verdeel tonijnsaus erover -gratineer met zwarte olijven en peterselie

Serveertip

Lekker op een warme dag. I.p.v. kippedelen kan kipfilet gebruik worden Tip: Vries kookvocht in als basis voor sausen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten