Koude Kip Met Tonijnsaus
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 04-05-2003
Een recept uit't Zuidafrikaanse keuken.
Ingrediënten
1kg kip in stukken - 30ml olie - 250ml kippebouillon - 250ml witte wijn - b.garni van laurierblad,takje salie,peterselie stelen en takje rozemarijn - 1 selderijstengel fijn - 5 gegruisde witte peperkorrels Tonijnsaus - 200g tonijn uit blik fijngemaakt - 2 e kappertjes fijn - 200ml mayonaise - 15g verse peterselie zeer fijn - 1e citroensapBereidingswijze
-bak kip bruin in olie -verhit vloeistof ingredienten in steelpan en giet over kip -voeg rest van ingredienten erbij en stoof kip gaar met deksel op pan -laat kip in vloeistof afkoellen Tonijnsaus -voeg kappertjes,mayonaise,peterselie en citroensap bij tonijn -verdun iets met kipvloeistof -leg kip op serveerschaal -verdeel tonijnsaus erover -gratineer met zwarte olijven en peterselie
Serveertip
Lekker op een warme dag. I.p.v. kippedelen kan kipfilet gebruik worden Tip: Vries kookvocht in als basis voor sausen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties