Gebakken karper met boekweit

  • Russisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-05-2003

Uit Rusland voor 4 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g boekweit

zout

50 g boter

500 g karperfilets

witte peper uit de molen

1 ei, losgeklopt

4 eetlepels paneermeel

3 eetlepels zonnebloemolie

3 dl zure room

25 g belegen kaas, geraspt

2 eetlepels gehakte peterselie

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee / Esther Westerveld

Bereidingswijze

Doe de boekweit met wat zout in een pan met 4 dl water. Kook de boekweit in
circa 1 uur gaar en droog. Schep de boekweit los en roer er de boter door.
Doe de boekweit over in een beboterde ovenschaal. Bestrooi de karperfilets
met wat zout en peper en wentel ze eerst door het losgeklopte ei en daarna
door het paneermeel. Verhit de olie in een koekepan en bak hierin de
karperfilets rondom bruin. Leg de vis op de boekweit in de schaal. Schenk de
zure room over de vis en strooi er de geraspte kaas over. Bak het gerecht
circa 20 minuten in de op 200 ?C voorverwarmde oven tot de kaas lichtbruin
is gekleurd. Bestrooi het gerecht met de peterselie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten