1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. perentaart

perentaart

Door: marron

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-05-2003

Ingrediënten 8 personen


250 gram zachte boter.
250 gram suiker.
4 eieren.
250 gram zelfrijzend bakmeel.
125 gram gehakte walnoten.
1 groot blik peren.
3 eetlepels stroop


Verder heb je nodig


Taartvorm


Net iets ander, smullen maar

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden

Bereidingswijze

Doe de boter en de suiker, de eieren en het meel in een kom en kneed het goed door. Laat het even rusten.
Vet een taartvorm in, en bestrooi deze met een beetje bloem.
Bekleed de vorm met het deeg en leg de peren er in, strooi hier overheen de walnoten, en dan giet je de stroop erover.
bak de taart in 75 minuten gaar, onderin de oven, let aan het eind op dat hij niet verbrand.

Serveertip

Lekker met slagroom



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marron
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top