1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Sneeuwballen met aardbeien

Sneeuwballen met aardbeien

Door: llheks

  • Internationaal,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-05-2003

Ingrediënten


250 gram aardbeien
125 mililiter slagroom
2 zakjes vanillesuiker
25 gram boter
zout
30 gram bloem
1 ei
frituurolie
poedersuiker.



Bereidingstijd: 45 minuten.; Van:
"M.2"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de aardbeien en halveer ze. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
Doe de room over in een spuitzak met kartelmond.
Breng in een steelpan 3/4 deciliter met de boter en een snufje zout aan de
kook en laat de boter smelten. Roer de bloem er in een keer door> Blijf
roeren tot het deeg van de pan loslaat. Roer de ei erdoor tot het helemaal
is opgenomen.
Verhit de olie of het vet in een frituurpan tot 180 graden. Verdeel het deeg
in 12 bolletjes. Frituur 4 bolletjes tegelijk in circa 5 minuten bruin en
gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Frituur de rest van de sneeuwballen
op dezelfde manier. Laat ze iets afkoelen.
Snijd de sneeuwballen open en spuit er room tussen. Leg ze op vier borden en
verdeel de aardbeien erover. Strooi er royaal poedersuiker over.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top