Thaise groente-visterrine

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2003

Hoofdgerecht voor 12 plakken; Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten;
Van:
"Nynke"

Deel dit recept

Ingrediënten
2 courgettes, in dunne plakken
350 gram broccoliroosjes
1 rode paprika, in kleine blokjes
zout
4 eieren
200 gram kabeljauw- of zalmforelfilet
1 eetlepel geraspte gemberwortel
4 lente-uitjes, gesnipperd
1 eetlepel fijngehakte koriander
cayennepeper
200 gram garnalen
1 mango, vruchtvlees in plakken
100 gram cashewnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cakevorm van 20 cm

Bereidingswijze

Courgetterepen in kokend water 10 sec. blancheren. Koudspoelenen droogdeppen. In ruim kokend water na elkaar broccoli enpaprika paar minuten koken. Koudspoelen en laten uitlekken. Ovenvoorverwarmen op 175 graden. Cakevorm met courgettebekleden, plakken laten overhangen. Vis fijnmalen. Mengen metbroccoli, eieren, paprika, gember, lente-ui, koriander, cayennepeper, zout (en rest courgette). In vormachtereenvolgens lagen scheppen van groente-vismengsel, mango, groente-vismengsel, garnalen, groente-vismengsel, mango engroente-vismengsel. Terrine afdekken met overhangendecourgette. Vorm met aluminiumfolie afdekken. In braadslede op
rooster in midden van oven zetten. Kokend water in braadsledeschenken tot op 3/4 van vorm. Terrine in 50-60 minuten gaar laten worden. Op schaal keren, eventueel bedekken met cashewnoten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten