1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Superano, spinkrab, gamba en filokoekje

Superano, spinkrab, gamba en filokoekje

Door: ghislaine000

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-05-2003

Ingrediënten 4 personen


12 schijfjes Superano-ham-
80 g gemengde sla-
1 botje jonge wortelen-
4 eetlepels komkommerschijfjes-
1 spinkrab-
4 reuzegamba?s-
8 frambozen-
1 cavaillonmeloen-
Kervel, bieslook-
Filodeeg-
Voor de klassieke vinaigrette:
1 dl balsamico-azijn-
2,5 dl arachide-olie-
Peper en zout-
Voor de vinaigrette met vanille-
2 eetlepels sherry-
8 eetlepels room-
1 eetlepel frambozenconfituur-
Vanillezaad (uit een vanillestokje geschraapt).


Verder heb je nodig


Oven en kookpot.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de spinkrab en de gamba gaar.
Reinig de salade, snijd de komkommer in fijne schijfjes, breng op smaak met de klassieke vinaigrette. Snijd de wortelen fijn en kook ze gaar.
Strijk het filodeeg in met karamelboter en balsamico-azijn, leg er een blaadje deeg op en strijk opnieuw in. Bak in een matige oven.(geen vermelding van tijd bij recept)
Bereid de vinaigrette met vanille : meng de sherry-azijn met de room, frambozenconfituur en vanillezaad. Kruid goed. Voeg op het laatste fijngesneden bieslook toe.
Schik een onderlaag van salade vermengd met de klassieke vinaigrette, de komkommer en worteltjes.
Snijd de meloen in partjes en wikkel hierrond een sneetje superanoham.
Werk af met frambozen, filodeeg en gefrituurde sla.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top