Champignons en bleekselderij gevuld met pate
- Nederlands, Borrelhapje
- 60-120 min.
- Geplaatst op 01-05-2003
Borrelhapje
Ingrediënten
12 middelgrote champignons, 2 eetlepels citroensap. 2 stengels bleekselderij, 100gr. roompate, 1 eetlepel rode port, zout, peper, 1 zakje pistachenootjes (100 gr.)Benodigdheden
panVoorbereiding
Champignons schoon poetsen. Steeltje uit de hoedjes trekken. In een pan ruim water met citroensap aan de kook brengen. Hierin de champignons 1 minuut zachtjes koken. In een zeef goed laten uitlekken. Bleekselderij wassen en in stukjes van 2 1/2 cm. snijden. In een keukenmachien pate met zout, peper en port goed pureren. Overdoen in een spuitzak en 1 uur laten opstijven. Pistachenootjes pellen.
Bereidingswijze
Pate in champignonshoedjes en bleekselderijstengels spuiten. Op schaal leggen en garneren met pistachenootjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties