1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Aardappelsoep

Aardappelsoep

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-05-2003

Ingrediënten 4 personen


1 ui
300 gram (vastkokende) aardappelen
1 eetlepel olijfolie
1/2 liter kippenbouillon
3 dl melk
1 flinke bos peterselie
zout en versgemalen peper
50 gram geraspte jongbelegen kaas



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en aardappelblokjes zachtjes glazig. Voeg de bouillon toe en kook de aardappel in circa 10 minuten zachtjes gaar.
- Pureer het geheel met de staafmixer en meng ook de melk erdoor. Breng de soep weer aan de kook. Hak de peterselie heel fijn (in de keukenmachine). Roer de peterselie door de aardappelsoep en warm het geheel nog heel even door.
- Voeg zout en peper toe. Schep de aardappelsoep in vier diepe borden en strooi de kaas in een bergje in het midden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top