Thais rijstgerecht.

  • Thais, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-2003

Bijgerecht (4 personen); Bereidingstijd: +- ongeveer 30 minuten
Wachttijd: ongeveer 2,5 uur; Van:
"Nynke"


Deel dit recept

Ingrediënten
2 eetlepels gedroogde garnalen
200 gram pandanrijst
2 eieren
1 eetlepel fijngesneden koriander
1 eetlepel vissaus (Nam Pla)
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 eetlepel garnalenpasta (trassi)
4 eetlepels plantaardige olie
3 eetlepels lichte sojasaus
2 lente-uitjes, fijngesneden
2 rode pepers, fijngesneden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Gedroogde garnalen ongeveer 30 minuten in heetwater weken. Rijst in 3 dl water in ongeveer25 minuten gaar koken en laten afkoelen. Intussen eieren loskloppen met koriander envissaus. In 2 eetlepels olie van eimengselomelet bakken. Omelet oprollen en in repensnijden. In ruime wok in 2 eetlepels olie ui, knoflook en garnalenpasta ongeveer 5 minuten zacht bakken. Geweekte garnalen en kouderijst toevoegen en op hoog vuur rijst alomscheppend ongeveer 5 minuten bakken. Op smaakbrengen met sojasaus, garneren met lente-ui, pepersnippers en
omeletrepen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten