1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thais rijstgerecht.

Thais rijstgerecht.

Door: llheks

  • Thais, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-2003

Ingrediënten


2 eetlepels gedroogde garnalen
200 gram pandanrijst
2 eieren
1 eetlepel fijngesneden koriander
1 eetlepel vissaus (Nam Pla)
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 eetlepel garnalenpasta (trassi)
4 eetlepels plantaardige olie
3 eetlepels lichte sojasaus
2 lente-uitjes, fijngesneden
2 rode pepers, fijngesneden



Bijgerecht (4 personen); Bereidingstijd: +- ongeveer 30 minuten
Wachttijd: ongeveer 2,5 uur; Van:
"Nynke"

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gedroogde garnalen ongeveer 30 minuten in heetwater weken. Rijst in 3 dl water in ongeveer25 minuten gaar koken en laten afkoelen. Intussen eieren loskloppen met koriander envissaus. In 2 eetlepels olie van eimengselomelet bakken. Omelet oprollen en in repensnijden. In ruime wok in 2 eetlepels olie ui, knoflook en garnalenpasta ongeveer 5 minuten zacht bakken. Geweekte garnalen en kouderijst toevoegen en op hoog vuur rijst alomscheppend ongeveer 5 minuten bakken. Op smaakbrengen met sojasaus, garneren met lente-ui, pepersnippers en
omeletrepen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top