1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Oostenrijkse keuken
  5. Schnitzel
  6. Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel

Door: heleen61

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-05-2003

Ingrediënten 4 personen


4 kalfslapjes
peper
zout
bloem
1 ei
droog broodkruim/ paneermeel
100 g boter
1 citroen
4 ansjovisfilets


Verder heb je nodig


Pan, schaal, mes, hittebron


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf de schnitzels in met peper en zout, haal ze door de bloem, vervolgens door losgeklopt ei en daarna door goed droog en fijn broodkruim of paneermeel.

Bereidingswijze

Laat de boter goed heet worden en bak daarin de schnitzels snel bruin en knapperig.
Leg ze op een voorverwarmde schaal en druppel wat citroensap en de braadboter. Giet deze over het vlees en versier elke schnitzel met een schijfje cirtroen met daarop een opgerold ansjovisfileetje.

Serveertip

Serveer dit met gebakken aardappelen en appelmoes



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top