1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. tomatentapenade

tomatentapenade

  • Frans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-04-2003

Ingrediënten


300 gram gedroogde tomaten
200 gram pijnboompitten
60 gram kappertjes
100 gram zwarte olijven zonder pit
4 teentjes knoflook
(gedroogde) tijm, oregano en basilicum
mooie olijfolie


Verder heb je nodig


Cutter/magimix


Tapenade van zongedroogde tomaten en pijnboompitten

Ingredienten:
300 gram gedroogde tomaten
200 gram pijnboompitten
60 gram kappertjes
100 gram zwarte olijven zonder pit
4 teentjes knoflook
(gedroogde) tijm, oregano en basilicum
mooie olijfolie

Bereidingswijze:
Wel de zongedroogde tomaten gedurende 15 minuten in gekookt water en spoel ze daarna goed af (vanwege het zout).
Spoel de kappertjes goed af onder de kraan.
Laat de olijven uitlekken
Voeg alle ingredienten samen en maal ze fijn in de keukenmachine. Voeg gedurende het malen olie toe tot een mooie smeuige massa ontstaat. Naar smaak versgemalen zwarte peper toevoegen.
Bewaren in glazen potten en afdekken met olijfolie.

Lekker met in een beetje olijfolie gebakken stukjes brood en wat verse basilicum als garnering.
Ook lekker op een boterham met kaas en verzin maar verder ?
Toastje, en een lekker glaasje wijn op een mooie zomeravond.
Een toefje verse basilicum erop ?
Op gebakken kippenlevertjes?

Deel dit recept

Ontdek meer:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ericbour


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ericbour
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top