1. Home
  2. Recepten
  3. Cannoli
  4. Cannoli

Cannoli

  • Italiaans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-04-2003

Ingrediënten 4 personen


150 gr meel
15 gr cacaopoeder
20 gr varkensvet
1 ei
270 gr suiker
1 lepel Marsala
1 lepel zetmeel
1 beker melk
500 gr verse ricotta
gekonfijte pompoen
stukjes chocola
pistache noten
gekonfijte sinaasappelschil
poedersuiker
olijfolie extravergine



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid het deeg voor de wafels door de bloem, de cacao, 20 gram varkensvet, het ei, de suiker en

een lepel Marsala samen te kneden. Maak een homogeen deeg en laat het een uur rusten. Rol daarna

het deeg uit, maak vierkanten met zijden van 12 cm en rol ze diagonaal om cannoli cylinders van

aluminium. Maak de uiteinden nat met ei en druk ze op elkaar zodat ze blijven plakken. Bak ze nu

in ruime olie. Haal de wafels uit de olie zodra ze goudbruin zijn en laat ze uitdruppelen en

afkoelen alvorens de aluminium cylinders voorzichtig te verwijderen.

Vul ze met de gezeefde, met zetmeel gebonden, in de melk gestolde ricotta met suiker, stukjes

pistache noten, gekonfijte pompoen en stukjes chocola. Versier elke cannolo met gekonfijte

sinaasappelschillen en bestrooi ze met poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emilrossi


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emilrossi
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top