Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Lentetimbaal.

Lentetimbaal.

Door: aspergekokertje

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-04-2003

Ingrediënten 4 personen


20 groene asperges
zout, peper
4 blaadjes witte gelatine
1 sjalot
100 gr gekookte beenham (vleeswaren)
3/4 dl creme fraiche
1 dl droge witte wijn (Elzas Pinot Blanc)
1 1/4 dl slagroom
4 bakringen, doorsnee ? 10 cm



Een prachtig voorgerecht,helemaal op voorhand te maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd ? 2 cm van de onderkanten van de asperges af en kook de asperges in kokend water met zout in ? 8 minuten beetgaar.
Week de gelatine ? 5 minuten in ruim koud water.
Pel de sjalot.
Pureer de beenham met de sjalot en de creme fraiche in een Keukenmachine of met een staafmixer.
Verwarm de wijn in een steelpan.
Knijp de gelatine voorzichtig uit en los de blaadjes, van het vuur af, in de wijn op.
Roer het wijnmengsel door het hammengsel en breng op smaak met zout en peper.
Klop de slagroom bijna stijf en spatel hem luchtig door het ham-wijnmengsel.
Snijd de asperges ? 2 cm langer dan de bakringen hoog zijn en snijd de rest in kleine stukjes.
Meng de stukjes door de hammousse.
Zet de aspergepunten rechtop langs de rand van de bakringen.
Schep de hammousse in de ringen en laat het in de koelkast ? 45 minuten opstijven.
Verwijder voor het serveren de ringen.
Lekker met verse toast.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aspergekokertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top