1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Koude asperges met warme citrussaus.

Koude asperges met warme citrussaus.

Door: aspergekokertje

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kg witte asperges
zout
1/2 theelepel suiker
10 gr boter

Voor de saus:
100 gr boter
2 eidooiers
2 dl witte droge wijn
zout, versgemalen peper, cayennepeper
1 dl sap van bloedsinaasappels
de geraspte schil van 1/2 sinaasappel
2-3 eetlepels citroensap
enkele takjes kervel



Een prachtige combinatie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de asperges in ruim water met zout, zout, de suiker en de boter beetgaar en laat ze helemaal afkoelen.
Smelt de boter op laag vuur in een pannetje.
Doe de wijn, het sinaasappelsap en het citroensap met de sinaasappelrasp in een pan en laat dit tot ? 1/3 inkoken.
Breng een laagje water in een pan aan de kook.
Klop de eidooiers met de kruiden in een kom romig op en doe dit in het kokende water.
Voeg de ingekookte saus hierbij en roer er daarna beetje bij beetje de gesmolten boter door.
De saus mag nu niet meer koken.
Serveer de koude asperges met de warme saus.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aspergekokertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top