1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gemarineerde aspergerolletjes.

Gemarineerde aspergerolletjes.

Door: aspergekokertje

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2003

Ingrediënten 4 personen


100 gr groene mini-asperges
100 gr rauwe ham
1 kippenbouillontablet
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 fijngehakt teentje knoflook
1 mespuntje tijm
1/2 theelepel paprikapoeder
peper, zout



Heel eenvoudig,de dag op voorhand te maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd een klein stukje van de asperges af en kook ze in water met het bouillontablet in ? 4 minuten beetgaar.
Laat ze goed uitlekken.
Klop een marinade van de olijfolie, de azijn, de knoflook, de tijm, het paprikapoeder en wat peper en zout en schenk dit over de nog warme asperges.
Laat de asperges in de marinade afkoelen, neem ze uit de marinade en laat ze uitlekken.
Omwikkel telkens 3 asperges met een plakje ham.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aspergekokertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top