1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Penne alla Vodka

Penne alla Vodka

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-04-2003

Ingrediënten 2 personen


*1 teen knoflook, *4 tomaten, *olijfolie, *2 en een halve el wodka, *1 gedroogd chilipepertje, *200 gram penne of andere soort stevige pasta, * 125 ml creme fraiche, *50 gram verse Parmezaanse kaas, *3 el verse peterselie, *6 plakjes bacon.



De wodka geeft deze pasta een heerlijke smaak. Romig,licht,zacht en rozig. Met een vleugje pit.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Ontvel de tomaten (30 seconden in kokend water dompelen) en haal met een theelepel het zaad eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de peterselie grof. Bak de bacon op laag vuur knapperig en bruin.

Bereidingswijze

Doe een flinke laag olijfolie in een braadpan. Bak de plakjes knoflook hierin op middelhoog vuur. (niet bruin laten worden; dan wordt ie bitter) Voeg de wodka toe en laat inkoken tot de helft. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel het chilipepertje erover. Voeg naar smaak peper en zout toe. Laat nog 10 minuten op zacht vuur pruttelen.

Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Voeg zout of een bouillonblokje toe en kook de penne hierin beetgaar.
Giet deze af en doe bij de tomaten in de pan. Voeg de creme fraiche toe; roer alles goed door elkaar. Voeg de peterselie toe en roer nog een keer vluchtig door. Verkruimel de bacon erover en serveer.

Serveertip

Met versgeraspte Parmezaanse kaas. Serveer met een salade of broccoli, boontjes oid.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carodun


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carodun
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top