1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gegratineerde slakken met asperges.

Gegratineerde slakken met asperges.

Door: aspergekokertje

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2003

Ingrediënten 2 personen


250 gr asperges
3 eetlepels boter
zout, peper
1 sjalotje
1 dl slagroom
1 eidooier
10 basilicumblaadjes
24 slakken



Een rare combinatie maar lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de asperges schoon.
Gebruik de kopjes voor een ander gerecht en nijd de stelen en julienne. Stoof de asperges in 8-10 minuten in 2 eetlepels boter gaar.
Snipper het sjalotje en laat ze op matig vuur in de rest van de boter glazig worden.
Voeg de room en 4 blaadjes basilicum toe en het laat geheel tot sausdikte inkoken.
Roer de eidooier door de saus en maak op smaak af met zout en peper.
Verdeel de asperges over 2 voorverwarmde bordjes en leg de slakken hierop.
Schep de saus op de slakken en laat het gerecht onder de voorverwarmde grill korte tijd gratineren.
Garneer met de rest van de basilicumblaadjes.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aspergekokertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top